maanantai 18. syyskuuta 2017

Orientaatioviikonloppu Madridissa!

Hola!

Nyt tulee toinen teksti heti perään. Kyse on siis viime viikonlopusta eli 15.-17.9.2017. Lento lähti perjanti aamulla n. klo 10. En siis mennyt kouluun. Oli aika lähteä orientaatioleirille Madridin lähellä sijaitsevaan Guadarrama nimiseen kaupunkiin/kylään. Tarkoituksena oli siis käydä läpi vielä Rotaryen yhteisiä sääntöjä ja keskustella vähän millaisia tapoja täällä Espanjassa on ja miten kulttuuri näkyy arjessa. Esimerkiksi suuri järkytys kaikille oli se, että Espanjassa ei kävellä paljain jaloin edes kotona vaan on hyvä olla sukat tai tohevelit jalassa. No mä siihen olenkin jo tottunut, kun olen ekasta päivästä asti käyttänyt tohveleita. Leirille tuli siis kaikki siihen mennessä saapuneet vaihto-oppilaat, eli meitä oli n. 130 vaihto-oppilasta, jonka lisäksi n 20-30 Rotexia eli vanhoja vaihto-oppilaita. Ns. alan ammattilaisia. Leirillä vieraili myös monenlaisia vieraita ja Rotaryn kunniahenkilöitä. Oli hienoa kuulla, kuinka huolehtivaista porukkaa meidän tukena on koko vuoden ajan. Löytyy tukihenkilö, oman klubin henkilöt, host-perheet, Rotexit ja kaikki muutkin Rotaryt, piirin johtokunta, Rotary Internationalin johtokunta ja tietenkin oma perhe ja ystävät kotona. Ja vaikka se turhalta tuntuukin, että ensin Suomessa käydään monta kertaa säännöt läpi ja sitten vielä täälläkin, mutta se vain kertoo siitä, kuinka meistä välitetään ja halutaan meidän vuoden onnistuvan. Tuollakin leirillä monta kertaa kysyttiin, että ymmärtäähän kaikki säännöt ja kysyttiin vielä monella kielellä. Sääntöjen lisäksi puhuttiin myös Rotaryn järjestämistä tapaamisista ja myös heidän tarjoamistaan vapaaehtoisista matkoista.

Leiri alkoi sillä, että kaikki saapuivat paikalle ja meidät jaettiin huoneisiin. Mun huoneessa nukkui mun lisäksi 10 muuta tyttöä. Yksi saksalainen, yksi belgialainen ja musta tuntuu että muut oli jenkkejä. Saattoi olla yksi kanadalainenkin. Tämän jälkeen siirryttiin ulos syömään välipalaa ja tutustumaan ihmisiin. Tapasin ensimmäisen suomalaisen viikkoon. Sen jälkeen oli vielä pieni koulutus ja tervetulotoivotus, jonka jälkeen n. klo 21 saatiin kunnon ruokaa, joka tarjoiltiin pöytiin. Ruoka oli koko leirin ajan muy bien. Seuraavana aamun oli aamupala 8.30, jonkä jälkeen siirryttiin auditorioon käymään sääntöjä läpi. Sen jälkeen meille oli järjestetty aikaa keskustella meidän oman ryhmän tutorien kanssa heidän vaihtovuodesta ja sai kysyä, jos kysyttävää oli. Sinä aikana, muut tutorit kävivät ulkona järjestämässä radan, joka koski sääntöjä. Aina joka piteellä oli joku tehtävä, jonka suoritettua piti keksiä mitä sääntöä se koski. Se oli tosi kiva ja tutustuttiin toisiimme paremmin. Tämän päätyttyä oli ruoka ja lisää koulutusta aina klo 21 asti jolloin oli ruoaka. Ruuan jälkeen meille tuli vetämään leikkejä joku mies. Leikittiin n. 2h ja sitten alkoi "bileet". Siellä soi musiikkia n. tunnin verran ja sitten lähdettiin nukkumaan. Sunnuntai aamu oli vaan pakkaamista ja meillä oli yksi koulutus, jonka perään oli heti lähtö. Leiri oli kaiken kaikkiaan todella mukava ja oli kiva tavat muitakin vaihtareita, kuin näitä, jotka omalla saarella asuu.

Leirillä vaihdeltiin myös pinssejä, jotka laitetaan vaihtaritakkiin. Mun takki tuli aika täyteen, kun en halunnut muuta kuin etupuolelle, että sen kanssa voi vielä istua yms.

Laitan loppuun vielä kuvia leiriltä:
Kuvassa on kaikki leirillä olleet vaihtarit, Rotexit ja muut järjestäjät.

Mun vaihtaritakki pinssien laiton jälkeen.

D2201 eli mun piiri ja piirin puheenjohtaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti