torstai 30. marraskuuta 2017

Rotary-konsertti ja -caminata Viikonloppu 24.-25.11.2017

Hola!

Viime viikonloppu oli todella Rotary täyteinen ja pääsin jopa puhumaan suomea. Eli lauantai päivä alkoi siitä, että lähdettiin tutustumaan kauppkeskukseen (tai en tiedä, miksi sitä pitäisi kutsua). Sen nimi on Terraza ja niinkuin nimestä voi päätellä, niin se on tavallaan parkkihallin päällä oleva terassi, jossa on kauppoja eli aina, kun vaihdat kauppaa, niin tulet ulos "terassille." Se eroaa muista täällä olevista kauppakeskuksista myös sillä, että suurin osa kaupoista ovat Outlet-myymälöitä. Muuten onkin vain ruokakauppoja ja ravintoloita. Täällä kauppakeskuksissa on yleensä elokuvateatteri ja niin oli myös tässä. Yläkerrassa oli myös lapsille (jos ymmärsin oikein) vähän kuin HopLopin tapainen leikkipaikka, joka valitettavasti oli suljettu.

Tämän jälkeen kävimme viemässä isoäidin takaisin kotiin ja lähdimme koko perheen voimin ostamaan minun 18-vuotiaalle h-siskolle uusia silmälaseja. Tähän ei kauaa mennyt, mutta koska myyjä oli tuttu, päästiin vähän leikkimään ja vanhemmat puhumaan. Leikkimisellä tarkoitan siis sitä, että sovittelimme aurinkolaseja. Saimme myös jokainen aurinkolasit ilmaiseksi, joista ymmärsin, että niitä ollaan nyt lanseeraamassa Suomeenkin.

Silmälasikaupoilta tulimme kotiin ja minä aloin valmistautua illan konserttiin. Konsertissa Rotaryt (erityisesti me vaihto-oppilaat) olivat siis myymässä paikallisia jouluherkkuja, jotka ovat nimeltään Polvorones. Yleensä, kun Rotaryt ovat jossain myymässä, niin tuotot menee hyvään tarkoitukseen. Esim. meidän jouluherkkujen tuotot menevät Kanarialaisten vähävaraisten lasten ja nuoret koulutuksen tukemiseksi. Ja olen oppinut, että Rotaryt myyvät aina laadukasta tavaraa. Esimerkiksi meidän myymät jouluherkut olivat kokonaan käsintehtyjä ja paketitkin oli rakennettu käsin (vaihto-oppilaiden toimesta). Hienoa tässä konsertissa oli, että siellä oli esiintymässä ihmisiä veikkaan, että noin 5-60 ikävuoden välistä. Ja oli tietenkin tosi mukava nähdä niin vanhoja Rotareita, kuten myös vaihto-oppilaita. Päästiin tutustumaan myös muutamaan nuoreen, jotka ovat ensivuonna lähdössä täältä vaihto-oppilaaksi. Omaksi yllätyksekseni konserttiin tuli myös n. parisen kymmentä suomalaista, joista pääsin muutaman kanssa juttelemaan. Huomasin kyllä, että itse piti miettiä aina ennen kuin sanoi mitään suomeksi, kun nyt jo varsinkin sanojen taivutus on päässyt hieman hukkumaan. No yksi hauska fakta oli, että konsertti loppui vast puoli 12 aikaan illalla ja seuraavana aamuna piti kokoontua 8 meidän pientä vaellusta varten.

Vaihto-oppilaat ja oikealla yksi tuleva vaihto-oppilas ja siinä vieressä meidä nuorisovaihtoasianainen.

Nämä paketit, joita rakennettiin 500 kappaletta omin pikkukätösimme.

Polvorones!
Eli sunnuntaina 8 aikaan kokoonnuttiin Fuente Luminosalle eli valoisalle vesiputoukselle. Takana kaikilla oli enintään 7 tuntia ja se myös näkyi erityisesti meissä nuorissa. Mistähän mahtoi johtua? No en tiedä. Siinä kaikkien saavuttua lähdimme bussilla ajamaan kohti Santa Brígidaa. Sinne saavuttuamme ensin söimme aamupalan, joka sopi hyvin ennen raskasta lenkkiä. Söimme siis Churros con chocolate eli Churroja dipattuna suklaaseen. Ei ehkä paras vaihtoehto, mutta hyvää se oli. Itse matkasta kerron vain pääkohdat ja kuvien alle kirjoitan sitten "lisätietoja". Eli käveltiin Santa Brígidasta Teroriin ja matkan pituudeksi tuli n. 15km. Matkan järjestäjätkin sanoivat, etteivät tienneet sen olevan niin raskas. Eli matka ei itsessään olisi niin raskas, mutta kun koko ajan mentiin ylös alas. Täytyy sanoa, että sen matkan jälkeen oli kyllä jalat hapoilla.


Jos oikein ymmärsin espanjankielisestä selityksestä niin ilmeisesti vanhin kyseisenlainen puu.

Osa meidän porukasta.



Saavuimme Teroriin


Tämän saaren suojelija Virgen del Pino.
Väsynyttä porukkaa kävelyn jälkeen.
Tämän jälkeen menimme vain bussilla kotiin ja nukkumaan!

Taas saa kysellä kaikkea ja hyvää alkavaa joulukuuta kaikille! Ja pian on jo itsenäisyyspäivä, ja pääsen Suomi 100 juhliin! oon niin ilonen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti